Home

Achtergrond 627 x bekeken

Drie bedrijven stappen uit Texel Sun

Drie bedrijven zijn uit het samenwerkingsverband Texel Sun gestapt vanwege verschil van inzicht over de bedrijfsvoering.

Texel Sun is begin 2006 opgericht. Acht akkerbouwers hebben zich gebundeld in een vennootschap onder firma. Hun belangrijkste motief was kostenbesparing om de hogere kostprijs op Texel te compenseren.

Drie bedrijven zijn uit de vennootschap gestapt, zegt woordvoerder Frits Bakker, één van de deelnemende akkerbouwers. “Het gaat om twee bedrijven die zich vooral loonwerk doen en één bedrijf dat zich mogelijk meer wil toeleggen op loonwerk.”

Er is een te groot verschil in werkwijze, zegt Bakker. “Een akkerbouwer heeft er baat bij dat het werk zo snel mogelijk klaar is. Een loonbedrijf heeft belang bij het spreiden van werk over een langere periode. Dit leidde tot verschil van inzicht, waarop de drie bedrijven zich hebben terug getrokken uit Texel Sun.”

Er zijn geen financiële redenen voor deze stap, stelt Bakker. ”Texel Sun draait financieel juist goed. Ik vind het teleurstellend dat het zo loopt. Het is niet waar we bij het begin van de samenwerking vanuit gingen.”

Texel Sun had 800 hectare bouwland. Dat gaat terug naar 500 hectare. De 1.300 vleeskalveren blijven in de vennootschap.

Of registreer je om te kunnen reageren.