Home

Achtergrond 242 x bekeken

Draadloze klimaatboxen geven beter beeld kasklimaat

SOWNet Technologies heeft samen met Wageningense onderzoekers een draadloos sensornetwerk ontwikkeld, dat op meerdere plekken in de kas de temperatuur en rv nauwkeurig kan meten.

De installatie van meer draadloze sensoren per hectare geeft een beter beeld van horizontale temperatuur- en rv-verschillen in de kas, zodat de klimaatregeling hier nauwkeuriger op afgestemd kan worden.

De constructie van de draadloze sensoren maakt ze nauwkeurig. Infrarode straling krijgt weinig kans om metingen te verstoren, al plaatsten Wageningse onderzoekers bij de eerste versie nog extra horizontale plaatjes boven het sensorgedeelte van de meetboxjes, omdat ze de directe zoninvloed op de meting toch nog te groot vonden.

Lees meer in Weekblad Groenten & Fruit van vrijdag 11 januari

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.