Home

Achtergrond 165 x bekeken

Dierencentrum Hoogeveen weer open

Dierengroothandel Annen Animal Center in Hoogeveen opent vandaag opnieuw de deuren, zo heeft het bedrijf laten weten.

Op 5 november vorig jaar ging de zaak dicht nadat 24 mensen om onduidelijke redenen onwel werden. Dat zorgde voor grote consternatie. De mensen werden ter plekke ontsmet en afgevoerd naar het UMC in Groningen. Bezoekers en medewerkers van de zaak hadden last van duizeligheid, trillerigheid en uitslag.

De dierenhandel werd toch al achtervolgd door rampspoed. Daags voordat de mensen onwel werden, verloor het bedrijf een kaaiman, twee andere werden ziek. Het dierencentrum was toen pas een maand open, een andere vestiging brandde eerder dat jaar uit. Daarbij lieten ruim 2500 dieren het leven.

Nadat de winkel getroffen werd door de mysterieuze calamiteit, ging hij op last van de burgemeester op slot. Vervolgens bleef de winkel gesloten omdat de eigenaren met financiers om tafel moesten om de boel weer vlot te trekken. Er moesten door de calamiteit en de daarop volgende gedwongen sluiting duizenden dieren, met name vogels, worden geruimd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.