Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

Denen willen veel meer energie uit biomassa halen

Denemarken kan zijn energieproductie uit biomassa verveelvoudigen zonder dat dit ten koste gaat van de voedselproductie.

Dat concludeert het Deense landbouwministerie in een nieuw rapport. Biomassa heeft volgens dat rapport nog een groot onbenut potentieel, hoewel deze grondstoffencategorie nu al een aandeel heeft van ruim 12 procent in de energieproductie. Het potentieel zit met name in stro en mest.

De georganiseerde landbouw in Denemarken is tevreden met de conclusies en zegt graag het overleg aan te willen gaan met de overheid om de zaak in praktijk om te zetten.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vinzendt Koekoek

    Ik vindt het wel belanrijk dat deze tak zich verder ontwikkeld! Want als je nu kijkt hoeveel energie (vervoer vrachtwagens /teelt) er nodig is kan dit haast geen groene energie noemen.Ik hoop dat door de grootschaligheid in deze tak de ontwikkeling hard zal gaan, en het rendement zodoende omhoog gaat!

Of registreer je om te kunnen reageren.