Home

Achtergrond 149 x bekeken

DPA blij met residu-overleg

De koepel voor afzetorganisaties DPA is voorstander van een breed overleg tussen teelt, handel en supermarkten over residu-eisen voor groente en fruit.

Supermarktkoepel CBL zei al eerder te willen ingaan op de uitnodiging van handelskoepel FrugiVenta voor zo'n overleg. DPA heeft bij de Nederlandse supermarkten al aangedrongen niet de kant op te gaan van Duitse ketens, die veelal verschillende inkoopeisen voor residuen ontwikkelden. In Nederland lijken de ketens dat nu toch te doen. Super de Boer, Lidl en Aldi stelden al eigen eisen op die verder gaan dan de wettelijke norm.

Volgens DPA-secretaris Ad Klaassen zal bij het overleg veel afhangen van de bereidwilligheid van supermarktketens om gelijk op te trekken. FrugiVenta stelde afgelopen week wel wat te voelen voor een model om jaarlijks de residu-eis met 10 procent aan te scherpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.