Home

Achtergrond 223 x bekeken

Cramer: glastuinbouw is energieproducent van toekomst

Minister Cramer van Vrom is lovend over de glastuinbouw. Ze zei op de nieuwjaarsreceptie van het Productschap Tuinbouw onder de indruk te zijn dat de sector de slag maakt van energieverslinder naar energieleverancier.

Cramer noemde de sector meerdere malen de energieproducent van de toekomst. "De sector is uit economische motieven een weg ingeslagen om energie te besparen, al lang voordat de klimaatdiscussie op gang is gekomen. De sector loopt voorop en is in die zin een ambassadeur op het gebied van duurzaamheid.’"

Het verbaast Cramer dus niet dat de glastuinbouw de eerste sector is waarmee binnen het werkprogramma 'Schoon en zuinig' van de overheid afspraken worden gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.