Home

Achtergrond 204 x bekeken

Consumptie groeit minder hard

Nederlandse huishoudens hebben in november vorig jaar minder geld uitgegeven aan goederen en diensten dan in de voorgaande maanden.

Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendgemaakt. De consumptie groeide in november met 2,2 procent op jaarbasis tegen 3,5 procent in oktober en 2,7 procent in september. Volgens het CBS zijn de bestedingen op peil gebleven "ondanks een drastische verslechtering van het consumentenvertrouwen vanaf september 2007''.

Aan voeding, dranken en tabak werd 1,7 procent meer besteed dan in november 2006. De groei is minder hoog dan in de drie voorafgaande maanden, toen de toename bovengemiddeld was. De bestedingen aan voeding, dranken en tabak waren in augustus, september en oktober zo'n 3 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

De groei van de bestedingen aan duurzame goederen in november was ook minder groot dan die in de voorafgaande maanden. Er werd 1,4 procent meer besteed aan deze goederen dan in november 2006. De bestedingen aan overige goederen namen wel sterk toe. Door het aanzienlijk hogere gasverbruik waren deze 4,5 procent hoger dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.