Home

Achtergrond 165 x bekeken

Clinton wint voorverkiezingen New Hampshire bij Democraten

Senator Hillary Clinton heeft gisteren de voorverkiezingen in New Hampshire bij de Democraten gewonnen.

Zij kreeg 39 procent van de stemmen en liet daarmee haar belangrijkste rivaal Barack Obama, die 36 procent behaalde, nipt achter zich. Derde eindigde John Edwards met 17 procent. Dat meldde nieuwszender CNN.

De winst in New Hampshire is een geweldige opsteker voor Clinton. In de media was zij de afgelopen dagen al bijna afgeschreven na de onverwachte winst van Obama bij de eerste voorverkiezingen voor de Democraten in Iowa. Dat leverde hem de afgelopen dagen veel positieve media-aandacht op.

Opiniepeilingen wezen de afgelopen dagen opeen overwinning voor Obama. Met de winst van Clinton in New Hampshire liggen de kaarten bij de Democraten weer volledig open. Op 5 februari volgt Super Tuesday en worden in twintig staten tegelijk voorverkiezingen gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.