Home

Achtergrond 195 x bekeken 1 reactie

'Climax Boer Zoek Vrouw kan concurreren met Oranje'

De apotheose van het boerendatingprogramma Boer Zoekt Vrouw kan mogelijk net zoveel kijkers scoren als een duel van het Nederlands voetbalelftal tijdens een EK of WK.

Dat voorspelt tv-deskundige Bert van der Veer naar aanleiding van het almaar oplopend kijkcijfer van Boer Zoekt Vrouw. Zondag hield het programma 4.136.000 belangstellenden aan de buis gekluisterd.

Naar een wedstrijd van Oranje op een eindtoernooi kijken doorgaan tussen de 5 en 6 miljoen mensen. Van der Veer denkt dat die score ook mogelijk is aan het einde van de huidige reeks Boer Zoekt Vrouw, als de deelnemers hun uiteindelijke keuze bekendmaken.

De voorgaande reeksen van het programma waren ook al populair, maar de huidige boeren en één boerin weten de kijkers nog meer te boeien. Volgens Van der Veer is dat te verklaren door het huidige succes van Nederland 1, waarop het programma wordt uitgezonden.

Door een nieuwe wijze van programmeren van de publieke tv-netten komen de kijkcijfertrekkers steeds op het eerste net terecht. Kijkers kunnen ze daarom makkelijker vinden. Na het bekijken van het aanbod van Nederland 1 zappen ze vaak niet eens door naar andere tv-kanalen.

Wat ook meespeelt is het gebrek aan concurrentie. RTL4 zond na RTL Voetbal zondagavond een herhaling uit van de politieserie Van Speijk. Na de ruim 2 miljoen kijkers die naar het voetbal keken, zakte het RTL-cijfer in naar 575.000 mensen. Zeker na het stoppen van Gooische Vrouwen op RTL4 heeft Boer Zoekt Vrouw weinig te vrezen van die zender. Het SBS6-programma Wegmisbruikers doet het redelijk, maar ook dat programma snoept niet veel kijkers weg van Nederland 1.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Albert

    Worden deze "agrarische ondernemers" echte BN'ers.
    Het is wat, als de prijzen van agrarische producten maar op peil blijven zodat de kost verdient kan blijven worden, is het een goed programma. Want zonder BOEREN geen "Boer zoekt vrouw" meer op zondagavond!

Of registreer je om te kunnen reageren.