Home

Achtergrond 480 x bekeken

China verbiedt gratis plastic tas

China neemt drastische maatregelen om een einde te maken aan de gratis plastic tas.

Vanaf 1 juni mogen winkels hun klanten geen plastic tas meer meegeven zonder die daarvoor te laten betalen. De maatregelen passen in de toenemende aandacht voor het milieu in China.

Chinezen zijn verzot op plastic tassen. Volgens een voorzichtige schatting verbruiken zij dagelijks maar liefst 3 miljard stuks. "De tassen mogen misschien handig zijn voor de consument, ze leiden ook tot ernstige vervuiling en verspilling van energie en grondstoffen'', aldus de centrale regering in een verklaring. "We moeten mensen aanmoedigen weer linnen tassen te gebruiken of manden voor hun groenten.''

Op de productie, de verkoop en het gebruik van tassen met een dikte van minder dan 0,025 millimeter komt zelfs een totaal verbod. Deze tasjes gaan zo snel stuk dat ze niet geschikt zijn voor hergebruik, redeneert de overheid.Winkeliers die zich niet aan het verbod houden, kunnen rekenen op forse boetes of inbeslagname van hun goederen. De overheid overweegt verder maatregelen te nemen om hergebruik door de industrie te stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.