Home

Achtergrond 275 x bekeken 3 reacties

Cehave Landbouwbelang meldt stijgende voerafzet

Mengvoerfabrikant Cehave Landbouwbelang meldt dat haar voerafzet in het vierde kwartaal van 2007 ruim 15 procent boven het niveau van een jaar eerder ligt.

Cehave wijst op de groeiende bedrijfsomvang van bestaande klanten en de komst van nieuwe klanten als enkele van de oorzaken van de groei. Het afgelopen jaar kreeg het bedrijf naar eigen zeggen 498 nieuwe klanten. Ook produceert Cehave voor enkele externe bedrijven.

Door de gestegen voerafzet ontvingen de klanten van Cehave Landbouwbelang een verhoogde prijscorrectie van € 7,50 per ton afgenomen mengvoer over het vierde kwartaal. Door de gestegen productie weet Cehave tegen een 30 cent lagere kostprijs per 100 kilo te produceren. Cehave heeft dit kostprijsvoordeel met ingang van 2 januari in de dagprijs verrekend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerke

  Het is wel lachen met die veevoederbedrijven. Het aantal varkens, koeien en kippen en boeren neemt af en ze groeien allemaal in omzet en ze hebben er allemaal klanten bij. Waar komen die allemaal vandaan of is het voer zo slecht geworden dat de beesten er meer van nodig hebben?

 • no-profile-image

  varkensboertje

  In het najaar heeft CHV de productie op zich genomen van Steijn en vd Vleuten mengvoeders. Dat is bijna 200000 ton.
  Is dat die 15% groei of is die 15% alleen ontstaan vanuit hun eigen klandizie.
  In de omgeving Veghel is toch steeds de indruk dat de grote en kleine particulier steeds groter worden en dat er toch iemand op nationaal niveau inlevert.
  Welke bedrijven krimpen dan in ???

 • no-profile-image

  Piet

  Inderdaad. Meer omzet door nieuwe klanten en uitbreiding bestaande omzet.... die 15% komt van varkensbedrijven die overgestapt zijn van brijvoer naar compleet droogvoer. We zullen zien wat ze in weer produceren als het brijvoer weer interessant is.

Of registreer je om te kunnen reageren.