Home

Achtergrond 164 x bekeken

Brusselse pastoor trekt bezoekers met dialect

De pastoor van een Brusselse kerk heeft een manier gevonden om mensen te trekken. Pastoor Dirk Vannetelbosch hield zijn mis zondag in het plat-Brussels. De normaal niet zo volle kerk was nu afgeladen, meldde TV Brussel.

In de dienst bad de pastoor onder meer voor behoud van het Brussels dialect. Veel bezoekers zeiden speciaal voor het dialect naar de Sint-Pieterskerk in deelgemeente Jette te zijn gekomen.

De pastoor komt zelf niet uit Brussel. Bij de voorbereiding van zijn mis kreeg hij hulp van het Brussels Volkstejoêter (Volkstheater). ,,Elk jaar maakt hij minder fouten'', oordeelde Léon Dela Croix van het Volkstejoêter.

De pastoor heeft in vier jaar nu vier keer een dialectmis gehouden. Hij wil er zeker mee doorgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.