Home

Achtergrond 169 x bekeken

Brussel onderzoekt vreemde prijsverschillen

De Europese Commissie gaat onderzoeken waarom producten in het ene land goedkoper zijn dan in andere, ondanks de open grenzen tussen EU-landen.

Brussel is stomverbaasd dat digitale camera's 30 procent in prijs verschillen tussen EU-landen. Een vastetelefoonabonnement in België is 20 procent duurder dan in Nederland. Banken rekenen tussen de 0 en 80 euro voor het beheer van een rekening.

"De Europese interne markt heeft in vijftien jaar veel bereikt. Maar we geloven dat consumenten nog steeds niet krijgen wat ze verdienen'', zei Europees Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken) vandaag.

De Bulgaarse commissaris richt zich om te beginnen op de bankkosten, grensoverschrijdende verkopen en klachtenprocedures. Ze gaat verder enquêtes doen over prijzen, klachten, overstapaantallen, tevredenheid en veiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.