Home

Achtergrond 168 x bekeken

Britse veteraan Bill Fulton overleden

De Britse oorlogsveteraan Bill Fulton is deze week op 88-jarige leeftijd overleden. Dat meldde zijn familie vandaag.

Fulton bereikte op 17 september 1944 als eerste geallieerde soldaat de Rijnbrug bij Arnhem tijdens de wereldberoemde slag om Arnhem.

Fulton was een van de duizenden Britse parachutisten die in september 1944 bij Ede werden gedropt om de Rijnbrug te veroveren op Duitse troepen. Hij was de eerste die op de brug stond, maar hij werd bij die actie geraakt door Duits vuur en vervolgens gevangen genomen. De verovering van de brug mislukte uiteindelijk.

De Britse veteraan was een veel geziene gast tijdens de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem. Enkele jaren geleden opende hij de gerenoveerde Arnhemse John Frostbrug, vernoemd naar zijn commandant tijdens de Slag om Arnhem. De brug is wereldwijd bekend als 'Een brug te ver'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.