Home

Achtergrond 220 x bekeken

Britse scholieren moeten koken

Scholieren in het Verenigd Koninkrijk moeten leren ten minste acht gezonde maaltijden te bereiden om het om zich heen grijpende ziekelijk overgewicht tot staan te brengen.

Dit is het plan van Ed Balls, de Britse bewindsman belast met schoolopleidingen, berichtte vandaag de internetpagina van het dagblad de Mirror.

Koken wordt gedurende de schoolopleiding enige tijd een verplicht vak, onthulde Balls vandaag. Het plan beoogt schoolkinderen in de leeftijd van twaalf en dertien jaar gezonde maaltijden te laten eten. De bekende Engelse televisiekok Jamie Oliver juicht het initiatief toe. Hij zei al drie jaar lang op een dergelijk plan aan te dringen.

De overheid hoopt met meer interesse voor kwaliteit en kookkunst de onrustbarende vetzucht terug te dringen. Recepten zoals die van de Engelse shepherd's pie of iets wat 'easy pizza' wordt genoemd, levert de regering op de website getcooking.

Balls kookt zelf thuis graag Mexicaans voor zijn vrouw en drie kinderen. Hij is gehuwd met een vrouw die weinig tijd heeft om te koken, de minister van Volkshuisvesting Yvette Cooper.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.