Home

Achtergrond 159 x bekeken

Boomkwekers tekenen bezwaar aan bij NMa

Drie boomkwekerijen hebben bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) bezwaar aangetekend tegen de boetes die in november vorig jaar zijn opgelegd wegens verboden prijsafspraken.

Dat heeft een woordvoerder van de NMa bekendgemaakt. Van de zeven boomkwekerijen die door de NMa zijn beboet, hebben er drie bezwaar gemaakt. Het gaat om Darthuizer Boomkwekerijen bv uit Leersum, Mart van den Oever & Zonen bv en Ton van den Oever bv, beiden uit Haaren.

De bezwaarmakende kwekers zullen worden gehoord door een onafhankelijke adviescommissie. Deze zal vervolgens advies uitbrengen aan de mededingingsautoriteit. De NMa kan dit advies overnemen of naast zich neerleggen. Deze procedure neemt minimaal een half jaar in beslag.

Volgens de woordvoerder van de NMa heeft nog geen van de boomkwekerijen zijn boete betaald. In principe moet dit gebeuren binnen 13 weken na de uitspraak. Wanneer eind februari de boetes nog niet betaald zijn, moet er rente worden betaald over het boetebedrag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.