Home

Achtergrond 171 x bekeken

Blijdorp verslaat Burgers' dankzij Bokito

Voor het eerst in jaren is diergaarde Blijdorp in Rotterdam Burgers' Zoo in Arnhem voorbij gestreefd in het aantal bezoekers.

Volgens een woordvoerder van de Arnhemse dierentuin heeft dat alles te maken met de gorilla Bokito, die heel veel mensen naar Rotterdam heeft gelokt.

In 2007 bezochten ruim anderhalf miljoen bezoekers Burgers'. Blijdorp ontving 50.000 mensen meer. Burgers' Zoo is na de Efteling al jaren de best bezochte dagattractie van Nederland. Over 2007 staat Blijdorp op de tweede plaats. Beide dierentuinen kregen vorig jaar meer bezoekers binnen de poorten dan in de jaren daarvoor.

De toename van het aantal bezoekers is in Arnhem met name te danken aan de groei van de zakelijke markt. De Arnhemse dierentuin opende vorig jaar een congrescentrum tussen de vernieuwde savanne en de oerwoudhal en dat blijkt een populaire vergaderruimte. Ook waren de weersomstandigheden in 2007 ideaal voor dierentuinbezoek, aldus de woordvoerder.

Burgers' viert dit jaar het 95-jarig bestaan van het dierenpark. Eind maart gaat het nieuwe Aziatische leefgebied voor onder meer tijgers, Maleisische beren, apen en herten open. Arnhemse dierverzorgers kweken bovendien twee zwaar verwaarloosde olifanten op, die in beslag zijn genomen bij een Duits circus. Mogelijk zullen deze dieren dit jaar kunnen samenleven met de twee eigen olifanten van Burgers' Zoo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.