Home

Achtergrond 288 x bekeken

Biologisch gekweekte bomen in Liempde geplant

Burgemeester Frank van Beers van Boxtel plantte gisteren, als eerste voor de gemeente Boxtel, een biologisch gekweekte boom.

Dat gebeurde aan de Broekdijk, midden in de natte natuurparel de Scheeken bij Liempde. Op die plek worden nu 660 bomen geplant. "Het is eigenlijk alweer de vijfde keer dat we bomen planten om aan alle kanten de natuurgebieden als Kampina, Geelders, Mortelen en de Scheeken beter met elkaar in verbinding te brengen", zegt Erik ter Heide van groenbeheer van de gemeente Boxtel in het Brabants Dagblad.

Wethouder Ger van den Oetelaar vult aan: "We draaien nu aan de economische knop van de boomteelt. We planten nu biobomen en merken vervolgens dat boomkwekers, die nog niet op deze natuurvriendelijke wijze werken, met veel interesse informeren hoe ze in dat verhaal mee kunnen doen. Biologische boomteelt heeft de toekomst. En wij willen daar in mee. We bieden kwekers nu ook die kans."

Ter Heide geeft aan dat er vooral soorten populieren worden geplaatst die in de regio thuishoren, maar ook wilgen, elzen, berken en inlandse eiken. "Eerder hebben we al een hectare bos, 750 bomen in laanbeplanting en verschillende poelen aangelegd of verbeterd. Allemaal als onderdeel van het raamwerk dat straks samen het Groene Woud vormt."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.