Home

Achtergrond 232 x bekeken

Bill Richardson stapt uit verkiezingsrace

De gouverneur van de Amerikaanse staat New Mexico, Bill Richardson, staakt zijn poging de kandidatuur van de Democratische partij voor de presidentsverkiezingen van 2008 in de wacht te slepen.

Dat meldt nieuwszender CNN woensdagavond op gezag van bronnen in het campagneteam van Richardson. Zijn besluit volgt op de eerste twee Democratische voorverkiezingen in Iowa en New Hampshire, waarbij de 60-jarige slechts enkele procenten van het electoraat achter zich kreeg. Richardson zal zijn beslissing donderdag officieel bekendmaken.

Richardson diende vijftien jaar in Washington als afgevaardigde, schopte het in 1997 onder Bill Clinton tot ambassadeur bij de Verenigde Naties en werd een jaar later minister van Energie. In 2002 won hij de opengevallen gouverneurspost. In 2006 werd hij met 69 procent van de stemmen voor een tweede termijn gekozen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.