Home

Achtergrond 201 x bekeken 2 reacties

'Bijna helft Nederlanders voor vuurwerkverbod'

Bijna de helft van de Nederlanders (48 procent) is voor een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk, 45 procent is falikant tegen.

Dat bleek vandaag uit een peiling van peil.nl op verzoek van de GroenLinks-gemeenteraadsfracties uit Rotterdam en Den Haag.

Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte opperde vlak voor de jaarwisseling om consumenten niet langer vuurwerk te laten afsteken, maar dat op centrale plekken door de gemeente te laten doen. De partij dient dinsdag in Rotterdam het voorstel 'Meer plezier met minder vuurwerk' in. Ook andere GroenLinks-fracties, waaronder die van Den Haag, zullen binnenkort met dergelijke voorstellen komen.

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat zowel in Rotterdam als in Amsterdam een ruime meerderheid van de bevolking (55 procent) voor een verbod is op het afsteken van vuurwerk door consumenten. In het algemeen zijn meer vrouwen (53 procent) dan mannen (44 procent) voor het verbod.

Uit het onderzoek blijkt ook dat 31 procent van de ondervraagden zich onveilig voelt op straat wanneer vuurwerk afgestoken wordt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  domi nee

  Dit is voor mij de eerste keer dat ik eens een positief geluid hoor van extreem groen niks.
  Wij boeren zijn uiteraard volledig voor dit voorstel.
  Wat een ellende ...dat geknal .
  Paarden die uitbreken, honden en katten en alle andere dieren compleet in paniek.
  Minder of geen ongelukken en brand!
  Kom op collega's dit is altijd goed voor ons.
  Ik verwacht instemmende reacties hier!
  Roept u maar.

 • no-profile-image

  ton

  Hoe meer geboden en verboden, hoe knellender het leven. In dit landje met het poldermodel van praten praten en nog een praten verzuipt men in symptoombestrijding. Alleen met de aanpak van de oorzaken verhelpt men uiteindelijk de problemen. Waar leven de raddraaiers die vuurwerk tot een gevaarlijke bezigheid maken zich op uit als het vuurwerkafsteken verboden wordt? Op den duur kun je alles afschaffen. Oppakken die ordeverstoorders. Niet praten met die makkers maar laten werken, werken en nog eens werken. Zo hard dat ze de lust van rotzooi trappen vergaat, en niet in het gevang stoppen wat de hele maatschappij bakken met geld kost. Zachte heelmeesters laten stinkende wonden na,en je gaat ten onder in de nazorg. Het voorstel van Rita Verdonk was goed; reken de ouders het gedrag van hun kinderen maar aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.