Home

Achtergrond 177 x bekeken

Bij crisis heeft België 70 procent olietekort

Als België in een crisis zou raken, dan heeft het land te weinig strategische olievoorraden.

Dat meldde de krant De Morgen vandaag op basis van een verslag van petroleumagentschap Apetra, dat de krant heeft kunnen inzien. Elke Europese lidstaat heeft de plicht om een vierde van het jaarlijkse gebruik van aardolieproducten als strategische voorraad op te slaan.

Mocht de internationale olietoevoer stilvallen, dan zal er een tekort zijn van ruim 70 procent van diesel, stookolie en kerosine. Het verslag van Apetra meldt dat dit tekort komt door de speculatie op de internationale oliemarkt en de ''gekke prijzen'' die daar gevraagd worden, aldus De Morgen. Ook schrijft Apetra dat het aanbod om de voorraad aan te vullen te gering is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.