Home

Achtergrond 201 x bekeken

Belgisch aardbeiseizoen besluit met prima middenprijs

Vorige week werden de laatste kilo’s aardbeien aangevoerd op de veilingen van Roeselare (REO) en Hoogstraten.

In België wordt met tevredenheid teruggekeken op het afgelopen seizoen. Afgezien van het recordjaar 2003, toen een middenprijs van 2,45 euro werd genoteerd, komt 2007 met een middenprijs van 2,05 euro op een tweede plaats. Daarmee doet 2007 het tien cent beter dan 2006. Diepe dalen, zoals die er in 2006 waren, waren er in 2007 niet. In 2006 zakte de prijs op zeker ogenblik zelfs naar 74 cent.

Theoretisch is nu nog de jaarrondteelt van aardbeien mogelijk maar ieder jaar wordt vastgesteld dat de productie, die na oud en nieuw op de markt komt, minder goed scoort. Ook de primeurteelt, met de eerste aardbeien van de nieuwe oogst in de loop van de maand februari, heeft veel van zijn impact verloren. In die periode komt het aanbod uit Spanje en Marokko op gang. De hoge energieprijzen zijn ook al niet van aard om vroege productie te stimuleren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.