Home

Achtergrond 176 x bekeken

Bedrijven azen op stagiairs voor hun vacatures

Door de krapte op de arbeidsmarkt proberen bedrijven vaker met stagiairs en bijna afgestudeerden hun moeilijk te vervullen vacatures op te vullen.

"Het wordt gezien als een slimme manier van personeel werven. De zes maanden stage wordt gezien als een mooie inwerkperiode. Het bedrijf kan de studenten nog kneden voordat ze, als het bevalt van beide kanten, in dienst worden genomen'', aldus een woordvoerder van Stageplaza.nl vandaag.

Het internetforum Stageplaza.nl heeft de afgelopen drie maanden het aantal bedrijven dat zich aanbiedt bij stagiairs en afstudeerders met 8 procent zien stijgen tot ruim 10.600 werkgevers. Het aantal stageplekken groeit iets harder, doordat bedrijven soms meerdere plaatsen aan te bieden hebben. De laatste drie maanden steeg het aantal stageplekken met 8,8 procent naar meer dan 2500.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.