Home

Achtergrond 279 x bekeken

Afzet sperma Topigs stijgt bijna 6 procent in 2007

Het aantal geleverde doses Topigs-sperma steeg in 2007 met 5,8 procent ten opzichte van 2006.

In totaal leverden de coöperatieve KI organisaties vorig jaar 3,58 miljoen doses Topigs sperma. Een woordvoerder schrijft de stijging toe aan een groei van het marktaandeel. Voor het komende jaar verwacht Topigs een iets minder sterke stijging, maar nog steeds een groeiend marktaandeel.

Van het geleverde sperma was het grootste deel eindbeersperma. Slechts 0,3 miljoen doses waren zeugenlijnsperma, de overige 3,3 miljoen betrof eindbeersperma.

De populairste eindbeer is de Tempo-beer. Deze beer neemt meer dan de helft van de omzet voor zijn rekening, het omzetaandeel steeg van 47 procent naar 55 procent. Deze stijging ging onder andere ten koste van de omzet van de Top Pie en de D-lijn. Deze beren hadden een aandeel van respectievelijk 22 en 17 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.