Home

Achtergrond 216 x bekeken

Afghanistan vraagt internationale voedselhulp

Afghanistan heeft de internationale gemeenschap gevraagd om voedselhulp. Een dreigend voedseltekort kan leiden tot ernstige problemen in de winter, aldus minister van Handel Mohammad Amin Farhang.

Het onrustige Centraal-Aziatische land heeft met name gebrek aan tarwe. Afghanistan verbouwt zelf te weinig tarwe om de eigen bevolking te kunnen voeden. Hoge prijzen op de internationale tarwemarkt, smokkel naar buurland Tadzjikistan en de politieke crisis in Pakistan hebben ervoor gezorgd dat het land nog minder tarwe heeft dan normaal.

In sommige gebieden is de prijs van brood verdubbeld of zelfs verdrievoudigd, meldde de Britse omroep BBC. De situatie is vooral ernstig in het onrustige zuidelijke provincies. Door de gevaarlijke situatie wordt de aanvoer van voedsel beperkt.

Afghaanse media hebben de regering bekritiseerd omdat die geen graanvoorraden heeft aangelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.