Home

Achtergrond 212 x bekeken

Aanvullende gegevens mest vóór 1 februari

Verschillende agrarische en intermediaire ondernemers moeten jaarlijks aanvullende gegevens voor mest aanleveren. Dan kan het ministerie van LNV bepalen of aan de gebruiksnormen is voldaan. Als het goed is hebben betrokkenen hierover een brief ontvangen. Er zijn bijna 37.000 brieven verstuurd. Wie geen brief hierover heeft ontvangen, hoeft niets te doen volgens Dienst Regelingen. Wie wel een brief ontving, heeft slechts tot 1 februari 2008 nog de tijd. Dat geldt ook voor bedrijven zonder mestvoorraad op 31 december 2007 of die geen dieren hielden in 2007.

De ondernemer kan de gegevens indienen via het digitale LNV-Loket op internet. De goede webpagina is er te vinden via ‘Mijn dossier’, ‘Opgeven & aanvragen’ en verder ‘Aanvullende gegevens 2007’ (onder Mest). Ook staat er een uitgebreide toelichting. Direct na het versturen van de gegevens volgt een (elektronische) ontvangstbevestiging met alle verstuurde gegevens.

Voor opgave via de site heeft de ondernemer wel een gebruikerscode en wachtwoord nodig. Deze is telefonisch aan te vragen bij Het LNV-Loket: 0800 - 22 333 22. Dit kost enige dagen. Het is dus belangrijk dit zo snel mogelijk te doen vóór 1 februari 2008. De verantwoordelijkheid van de regeling ligt bij Dienst Regelingen, een uitvoerende organisatie van het ministerie van LNV.

Meer informatie Het LNV-loket over Aanvullende gegevens voor mest

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.