Home

Achtergrond 240 x bekeken

Aannemers in EU bouwen minder

Aannemers in de EU bouwen minder. De bouwproductie in november blijkt 0,2 procent lager dan oktober, toen nog sprake was van een lichte stijging.

Europees statistisch bureau Eurostat meldt dit. In de EU-landen met de euro was de daling nog sterker: 0,8 Procent. De sterkste dalingen zijn gemeten in Spanje, Portugal en Slovenië. Nederland kwam uit op 0,1 procent minder bouwproductie.

Aannemers hebben wel flink veel werk in Roemenië en Bulgarije, die een jaar geleden toetraden tot de Europese Unie. In Roemenië is de bouwproductie zelfs 32,6 procent hoger dan een jaar geleden. Ook in Polen is het druk. De Poolse loodgieters en bouwvakkers leverden in eigen land ruim 11 procent meer op dan een jaar geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.