Home

Achtergrond 148 x bekeken

AEX-index onderuit

De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam is dinsdagmorgen bij de opening opieuw fors onderuit gegaan. Alle hoofdfondsen op het Damrak stonden in het rood.

Rond half tien noteerde de belangrijkste graadmeter op het Damrak 3,5 procent lager op 407,76 punten. De MidKap-index zakte met 3,1 procent naar 514,29 punten.

Ook op andere aandelenmarkten in Europa was het sentiment slecht. Beleggers stappen massaal uit aandelen wegens de kredietcrisis, een mogelijke recessie in de Verenigde Staten en de wereldwijde gevolgen daarvan.

In Londen, Parijs en Frankfurt verloren de graadmeters tussen de 2,3 en 4,2 procent. Op de beurs in Tokio eindigde de toonaangevende Nikkei-index dinsdag 5,7 procent lager op 12.573,05 punten. Dat is de laagste stand in 28 maanden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.