Home

Achtergrond 253 x bekeken

Vijfde geval MKZ in Surrey bevestigd

Verder onderzoek van bloedmonsters van schapen, runderen en varkens die maandagavond laat werden geruimd op een contactbedrijf in het Zuid-Engelse Surrey heeft aangetoond dat de dieren inderdaad met MKZ besmet waren.

De autoriteiten hadden besloten tot ruiming over te gaan nadat eerste testen al lieten zien dat de dieren mogelijk met MKZ in contact waren geweest.

Het aantal besmettingen sinds de eerste uitbraak van 3 augustus is daarbij gekomen op vijf. Een zesde bedrijf is eerder uit voorzorg geruimd maar daar bleek geen MKZ voor te komen. Bij de laatste ruiming ging het om een beperkt aantal dieren, zoals ongeveer twintig schapen.

Het feit dat nu voor de eerste keer ook schapen besmet blijken, heeft echter wel tot meer ongerustheid onder de Engelse veehouders geleid. Bekend is dat schapen MKZ al lang onder de leden kunnen hebben voordat ze verschijnselen gaan tonen. Bovendien zijn die uiterlijke kenmerken bij schapen niet altijd duidelijk.

Bekijk het dossier MKZ op boerderij.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.