Home

Achtergrond 167 x bekeken

Verruiming doorschuifregeling bij verplaatsing

De verruiming van de fiscaal gunstige doorschuifregeling (herinvesteringsreserve) die het parlement wenst, komt er. Dit meldt minister van Financiën Wouter Bos.

Voor de verruiming van de regeling wordt een bedrag van 30 miljoen euro vrijgemaakt. Dit geldt wordt gevonden in drie andere regelingen die verdwijnen of maar gedeeltelijk worden gebruikt voor het oorspronkelijke doel.

Zo levert het afschaffen van de meewerkaftrek 7 miljoen euro op, de slechts gedeeltelijke indexatie (dus: beperking) van de zelfstandigenaftrek levert 12 miljoen euro op en het niet doorgaan van een gewenste maximale afschrijving op kassen levert ook nog eens 11 miljoen euro op (van een totaal van 22 miljoen).

De verruiming van de doorschuifregeling bestaat uit twee componenten. Enerzijds wordt doorschuiven zonder met de fiscus af te rekenen mogelijk bij indirect overheidsingrijpen, zoals is gevraagd in de motie-Slob. Anderzijds wordt geruisloos doorschuiven ook mogelijk bij vrijwillige verplaatsing. Dit heeft de Eerste Kamer gevraagd.

Of registreer je om te kunnen reageren.