Home

Achtergrond 187 x bekeken 7 reacties

'Schade bij verbod nertsenhouderij veel hoger dan berekend'

De economische schade bij een verbod op de nertsenhouderij is veel hoger dan berekend.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dorien

  Ach Michel daar zullen ze nooit een duidelijk antwoord op kunnen geven. Ze willen dat we massaal vegetariers worden en over gaan op de soja. Ze kunnen ons ook geen antwoord geven op hoe we de rest producten van de soja dan moeten verwerken. Zij leven in een eigen wereld. Als er alleen vegetarier zouden leven op de wereld dan zou er een grote hongersnoot zijn omdat door soja en groente te verbouwen de grond op den duur vollegig uitgeput raakt omdat deze de mest niet krijgt die het nodig heeft. De uitstoot van een DSM wordt alleen maar groter als deze die met kunstmest moet opvangen. De wereld zal er zeker niet beter van worden. Dus laat ons maar gewoon verder gaan met waar we goed in zijn. Onze dieren houden zoals een boer weet hoe deze dat moet doen. Want als een boer goed is voor zijn dieren zijn deze goed voor hem. Nog even over waar dit artikel over gaat. In Nederland hebben deze dieren het beter dan in menig ander land. Het is ook een illusie om te denken dat als ze hier worden verboden het buitenland wel zal volgen. Daar komen er dan juist meer dus HIER HOUDEN als men voor de dieren wil pleiten.

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  juist om deze economische schade te voorkomen is het waanzin dat megabedrijven met varkens (36.000 dieren)of vleeskippen (1.000.000 dieren) opgestart gaan worden. gedoemd te mislukken en uitkopen zal de staat failliet doen gaan. bedankt hoor vleesindustrie!

 • no-profile-image

  boerenzoon

  Dit gaat weer veel belastinggeld kosten en netto resultaat is nul. Laten we maar weer gewoon de kop in het zand steken. Kunnen we weer doorgaan met het slecht behandelen van onze huisdieren en toch het gevoel hebben dat we iets goed door bij een ander het brood uit de mond te nemen. Uiteindelijk is dit de wens geweest van de kiezers??

 • no-profile-image

  mieke vodegel

  Dus als Nederland ophoudt met nertsen fokken zal de hele wereld geschokt door deze weldaad ook ophouden?
  Een wreed voorstel van de dierenlobby: de dieren krijgen immers elders niet de verzorging die ze hier hebben.

 • no-profile-image

  Michel

  Hee beastly, twee vragen. Hoe denk jij hoe nersten gehouden worden in het buitenland ? En vraag 2. Hoe denk jij het wereldvoedselprobleem op te lossen?Gaarne een antwoord

 • no-profile-image

  Gerard

  Het is op zich al een zinloze discussie om over uitkopen te praten. Dat heeft alleen zin als men wereldwijd de productie stopt en dat gaat er nooit van komen. Overigens hebben nertsen meer ruimte dan de konijnen bij de meeste burgers achter het huis. Er worden hier 5 hoog konijnen gehouden die in hun hele leven nog geen gras zullen zien en gehuisvest zitten in kooitjes van 40 bij 60. Die hebben ook levenslang gekregen. Ga je die dan ook verbieden en uitkopen. Ga ervan uit dat je het jurudisch niet meer hard kunt maken dat je een sector uit kunt kopen en er aan de andere kant gewoon konijnen, hamsters, cavia`s, muizen,slangen enz. zonder toezicht gehouden mogen worden. Waar is de SP dan mee bezig, wat ik me zo toch al afvraag. Dat is toch het toppunt van hypocriet zijn !!!!

 • no-profile-image

  Robert

  Bij een overschot noemt men de landbouw dierindustrie en bij tekort voedselvoorziening.

  Mega bedrijf met 5000 vleesvarkens of 10 familiebedrijven met 500 vleesvarkens. Kan een varken al tot 10 tellen?

  Gebrek aan realisme.

  U vraagt wij draaien

  Namens de minister van Voedselvoorzieng

  R ter Horst

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.