Home

Achtergrond 221 x bekeken 2 reacties

'Overheid kan zelf meer doen'

De Nederlandse Bond van Handelaren in Vee is boos en teleurgesteld over de maatregelen die minister Gerda Verburg maandag heeft afgekondigd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gli

  Vervoer van dieren moet "dierwaardig" gebeuren. Daarvoor moet de overheid bindende richtlijnen op te stellen. Zo mogelijk dienen deze richtlijnen binnen de E.G. algemeen en bindend gelden. Er dienen redelijk zware sancties op te staan wanneer deze niet strikt worden nageleefd. Anders speelt de factor kapitaal (geld) weer de overheersende rol. Veel beter en noodzakelijk is dat diezelfde richtlijnen wereldwijd gelden. Wereldhandelsaccoorden dienen wat dit betreft niet voor tweeerlei uitleg vatbaar te zijn. Anders geen W.T.O.!
  Tijdens transport dienen dieren voldoende ruimte te hebben, op tijd voorzien te worden van drinken en voer en op zeer lange reizen een periode van rust te krijgen.
  Onzinnige eisen dienen echter beslist te worden afgewezen!
  Let op!
  Hier heeft minister Verburg een zware taak!. Zij dient het Nederlandse streven wereldwijd aanvaard te krijgen!!

 • no-profile-image

  gerard van exel

  De nederlandse bond van handelaren in vee had zelf allang orde op zaken moeten stellen.Ik vind dat zij daardoor nu geen gesprekspartner meer is.Zij hebben de mogelijkheid tot zelfregulering kennelijk niet kunnen of willen benutten.

Of registreer je om te kunnen reageren.