Home

Achtergrond 209 x bekeken

Meewerkaftrek vervalt

De meewerkaftrek, een fiscaal gunstige regeling voor onder meer partners van agrarische ondernemers, vervalt.

Dit maakt het kabinet bekend. De regeling kost de staat nu zo’n 7 miljoen euro per jaar. Volgens het kabinet is de reden om deze aftrekpost te schrappen niet in de eerste plaats een financiële. Verwezen wordt naar een onderzoek, vorig jaar, door het bureau EIM.

Daarin werd geconcludeerd dat de meewerkaftrek geen echte toegevoegde waarde heeft voor bedrijven en dat andere instrumenten stimulerender zijn voor het ondernemerschap. Het kabinet volgt deze redenering. Ook een nadeel van de meewerkaftrek is dat deze veel administratieve lasten met zich meebrengt.

Om het vervallen van de aftrekpost te compenseren, is er volgens het kabinet een extra aftrek voor de reële beloning in man-vrouw firma’s en bij gewone dienstbetrekkingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.