Home

Achtergrond 203 x bekeken

'Fruit- en vollegrondstelers zien buitenlandse leden Greenery minder als bedreiging dan glastelers'

Telers van fruit en vollegrondsgroenten zien de komst van buitenlandse leden van The Greenery minder als bedreiging dan glasgroentetelers.

Dat zegt Adri Boon, afdelingsvoorzitter Noord-Nederland. Dat blijkt uit de eerste bijeenkomst in Noord-Nederland. Volgens Boon zien glasgroentetelers vooral voordelen voor producten die niet in Nederland te krijgen zijn. Hardfruittelers zijn wel bevreesd dat Chinese leden tijdens de bewaarperiode op de Nederlandse markt komen, stelt Boon.

In het ledenblad Greenweek stelt directeur Philip Smits dat er veel vraag is naar biologische producten. The Greenery zoekt telers om dat in te vullen. Een Belgische biologische trostomatenteler zou dan een goede aanvulling zijn om deze te binden aan de organisatie. Volgens Smits zou het bestuur op dit moment een handvol buitenlandse telers willen voordragen als lid van de coöperatie. Een argument zou zijn dat een bedrijf een markt kan openen voor The Greenery. Zo levert het Spaanse tomatenbedrijf Culain ’s winters tomaten op de Nederlandse markt, maar biedt het zomers ook toegang voor Nederlandse tomaten op de Spaanse markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.