Home

Achtergrond 175 x bekeken

Duurdere varkens drukken winst Tyson

Het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods heeft zijn winstverwachtingen voor dit jaar verlaagd.

Volgens het concern worden de resultaten vooral gedrukt door hoger dan verwachte inkoopprijzen voor koeien en varkens. Daarnaast ziet het concern zijn afzetvolume in pluimveevlees slinken nadat de prijzen eerder dit jaar zijn verhoogd.

Beleggers reageerden zwaar teleurgesteld op de nieuwe prognose van Tyson Foods. Na de winstwaarschuwing daalde de beurskoers bijna 13 procent. Daarmee is de koerswinst die dit jaar was opgebouwd ineens gehalveerd.

Twee weken geleden profiteerde de beurskoers van Tyson Foods nog van sterke kwartaalcijfers van varkensvleesproducent Smithfield Foods. Bovendien meldde Smithfield dat een contract is gesloten voor de export van varkensvlees naar China.

De speculatie op een grote afzet van varkensvlees in China zorgde voor sterke prijsstijgingen voor varkens in Amerika. Tyson Foods verklaart nu dat het concern de snelle prijsstijgingen niet voldoende kan compenseren door hogere verkoopprijzen en ziet zich mede daarom genoodzaakt zijn winstprognose te verlagen.

Of registreer je om te kunnen reageren.