Home

Achtergrond 469 x bekeken 15 reacties

Campina weigert onderhandeling met DDB

Campina weigert met de Dutch Dairymen Board te onderhandelen over de melkprijs.

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ronald

  beste gerrit uit ambt delden je heb niet goed geluistert na de DDB .weg laten lopen van de melk is maar een klein onder deel van het hele opzet ,melk weg laten lopen is het laatste middel druk middel om een betere prijs af te dringen( 3dagen geen melk tijdens mkz hele jaar een goede melk prijs gekregen) maar dat is nu niet nodig zorg dat we allemaal de neus de zelfde kant op zettten voor een jaren lange goede melkprijs Als het hout duurder word ,word een huis ook duurder en dat is met melk net zo

 • no-profile-image

  ddb lid

  Even opletten Gerard wat er in Duitsland gebeurd.
  Misschien dat je dan wakker wordt.

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  kan mij iemand vertellen wat de toegevoegde waarde is van de D D B

 • no-profile-image

  boer

  oh, wat zijn we toch weer lekker arrogant.

 • no-profile-image

  Th Reintjes

  De grote zuivelondernemingen moeten een voorbeeld zijn om met een belangenorganisatie van melkveehouders om de tafel gaan zitten voor een redelijke melkprijs. Het moet voor de consument duidelijk zijn dat de melkveehouders met deze melkprijs hun berdijven moeten sluiten als die zo laag blijft. De kosten reizen de pan uit dat merkt iedere melkveehouder. De cooperaties zijn er voor de boeren en moeten werken voor de boeren! Concurentie is een hoog goed, daar moet ook de cooperatie aan meedoen. Dit houdt de zaak scherp. Om een hogere melkprijs te realiseren is de DDB een must. Kennis van zaken, met betrokkene in gesrek gaan en als het nodig is aktie ondernemen. Melkveehouders je bent verplicht om voor een eerlijk recht op te komen opeen eerlijke manier. Doe je niet dan dan werk je mee aan je eigen ondergang.

 • no-profile-image

  arie noordam

  de ddb zou kans van slagen hebben als de agrarische sector één mening zou hebben. met zoveel kikkers in een kruiwagen die alle kanten opspringen is dit uitgesloten.
  campina ziet dat ook

 • no-profile-image

  DDB lid

  Nee, geen melk weg laten lopen maar afzetten op de spotmarkt en laat het arrogante bestuur maar eens lekker zweten het wordt nog een hete herfst en een strenge winter in nederland.De DDB komt toch wel aan haar trekken let op een kat in het nauw maakt soms rare sprongen.

 • no-profile-image

  Johan

  DDB zet zich in voor veehouders die niet tevreden zijn met de huidige melkprijs, wie er tevreden over is moet geen lid worden van DDB, ben je niet tevreden sluit je dan snel aan bij DDB. Hoe meer melkveehouders achter DDB staan hoe eerder er een hogere melkprijs gerealiseerd kan worden. De melkfabrieken doen net of ze dit ook willen maar steken dat geld liever in eigen zak.

 • no-profile-image

  ton

  DBB wil een hogere melkprijs, campina wil dit ook.
  DBB wil krachtenbundeling, campina wil dit ook.
  Echter, de hele discussie speelt nu niet meer in een afgaande markt maar in een opgaande markt. M.a.w. het ziet er naar uit dat de aanbieder de markt gaat dicteren. En wat moet je dan? Precies, collectief optrekken en niet solitair opereren. Naar ik hoop komt nu de kracht van een grote coöperatie (met dus veel leden) tot zijn recht.
  De basisgedachte van DBB is goed; collectief optrekken. Maar er is volgens mij maar één mogelijkheid om alle kikkers in de kruiwagen te houden; en dat is een GELIJKE (hoge) melkprijs voor iedere melkveehouder.
  En dat wil DBB én ook campina.
  OP dit moment passen daar (hoe jammer dan ook) geen onderhandelingen bij. Wel blijf ik de basisgedachte van de collectiviteit (van campina én de DBB) steunen.

 • no-profile-image

  gerrit

  De markt bepaalt de prijs ook in de zuivel. Alle goede bedoelingen van de DDB ten spijt maar wat is kostendekkend? Als de DDB echt een daad wil stellen dan moeten ze nu eens de melk weg laten lopen wat ze zo vaak hebben geoppperd in hun ledenvergaderingen.

 • no-profile-image

  Tom

  Gaat de DDB voor een status quo bij de Nederlandse melkboeren of zouden ze wel snappen dat wanneer de ene boer wil groeien de ander moet verkopen (lees failliet moet gaan).

  Ik vind het een raar idee om met al je concurenten samen te werken. Zet liever wat lokalere groepen op, die kunnen dan vanzelf door een van de groep overgenomen worden.

 • no-profile-image

  rene roskam

  Wat is er nu zo vreemd aan vooraf onderhandelen, iedereen doet dit. En wat betreft die kikkers, de mensen die het daar steeds over hebben, willen gewoon niet dat de ddb slaagd.

 • no-profile-image

  Der Hollander

  Als reactie op het bericht van "DDB Lid uit Drenthe" , de duitse ddb,de bdm WIL graag doen geloven dat zij ervoor gezorgd hebben dat de melkprijs gestegen is, onzin natuurlijk, maar wel lekker makkelijk scoren. Hoe zou dat straks in NL gaan, als de melkprijs "hoog genoeg" is......?

 • no-profile-image

  gerard vanhommerig

  de melk prijs wordt gelukkig nog niet bepaald "af kraan koeltank" maar wordt gegeneerd door eigenaar te zijn van de waarde toevoegingen. dus D D B begin zelf een zuivel fabriek , een euro kost maar 4 cent

 • no-profile-image

  Tom

  Ronald: als het hout duurder wordt wacht ik wel even tot volgend jaar met een huis bouwen. Als de aannemers daardoor geen klanten krijgen gaan ze wel omlaag met de prijs. Zo is het met boeren ook, als het graan duurder wordt, maar het melkaanbod blijft gelijk, dan krijg je echt geen hogere prijs.

  Daarom denk ik: als alle DDB-leden (die volgens Johan niet tevreden zijn met hun afzetprijs) nu eens varkens gaan houden, dan kan de rest van de melkveehouders op een betere melkprijs rekenen.

  Natuurlijk heb je liever verse melk uit eigen buurt, maar als boeren de prijs op gaan drijven komt er een moment dat melkpoeder (of zelfs de hele kaas) gewoon uit het buitenland gehaald wordt.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.