Home

Achtergrond 400 x bekeken

Bieden op de laatste Engelse CX

De productie van McCormick trekkers in het Engelse Doncaster loopt op zijn eind.

Inmiddels is de productie van de populaire CX serie overgeplaatst naar het Italiaanse Fabricco. De laatste CX uit Doncaster is echter bijzonder. Technisch gezien niet, wel vanwege de bijzondere beschildering met de Engelse vlag: de "Union Jack". Deze trekker wordt bij opbod verkocht. Alles boven 21.000 pond gaat naar een goed doel, de Queen Elizabeth Foundation.

"Dit betekent beslist niet het einde van de CX", zegt verkoopdirecteur Jeremy Lamb van McCormick in Engeland. "Integendeel, de CX is de bestlopende trekker uit ons programma. We willen alleen het einde van een tijdperk markeren met dit bijzondere model. En wel het einde van de trekkerproductie in Doncaster."

De meeropbrengst van de veiling komt ten goede aan de Queen Elisabeth Foundation. Deze stichting spant zich in om gehandicapten te leren zoveel mogelijk voor zichzelf te zorgen.

Het bieden op de CX 105 begon op 31 augustus en loopt door tot 12:00 uur op 6 november aanstaande. Bieden kan schriftelijk of via de website van McCormick.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.