Home

Achtergrond 243 x bekeken

Beurswaarde Brits Tate & Lyle keldert

De beurswaarde van het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle is vandaag fors onderuit gegaan.

Aanleiding daarvoor was een winstwaarschuwing van het Britse concern. De aandelen Tate & Lyle verloren direct na de winstwaarschuwing een kwart tot een derde van hun waarde. Daarmee belandde de beurskoers van het concern op het laagste niveau in drie jaar tijd.

Vorig jaar waren beleggers nog zeer enthousiast over Tate & Lyle. Hun belegging in dit concern leverde over heel 2006 nog een winst op van 36,5 procent. Dit jaar verloopt echter zeer teleurstellend. Mede door tegenvallende prestaties in de suikerdivisie, stijgende grondstofkosten en een EU-importverbod voor Amerikaanse maisgluten lag de beurswaarde gisteren bijna de helft lager dan begin dit jaar.

Ook de andere Europese suikerconcerns zagen hun beurswaarde gisteren dalen. Danisco en Südzucker leverden vandaag rond de 2,5 procent in ten opzichte van gisteren. Eerder deze week profiteerden deze concerns nog van de steun van de Europese landbouwministers om de suikerproductie te verminderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.