Home

Achtergrond 210 x bekeken

Behoefte aan 61 hectare glas in Hoeksche Waard

De glastuinders in de Hoeksche Waard hebben een gezamenlijke behoefte aan 61 hectare kassengebied.

Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek van Grontmij.

Dat er behoefte is aan 61 hectare wil niet zeggen dat ook daadwerkelijk een gebied van deze omvang wordt aangelegd. Het peilen van de behoefte maakt deel uit van een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Provinciale Staten van Zuid-Holland. De fracties van CDA, VVD, LPF en SGP/ChristenUnie drongen hierop aan tijdens de discussie over de inrichting van de noordrand van de Hoeksche Waard.

Volgens de partijen zou bij voldoende belangstelling een gebied van 50 hectare voor glastuinbouw gereserveerd moeten worden. In dit gebied zouden de huidige verspreid liggende glastuinbouwbedrijven in de Hoeksche Waard moeten worden ondergebracht.

Tuinders van buiten zijn niet welkom op een nieuw terrein. Als een gebied voor kassen wordt aangewezen, moet een verhuisregeling voor de tuinders worden ingesteld. Waar het eventuele kassengebied moet komen, is nog niet duidelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.