Home

Achtergrond 160 x bekeken

Winst Sara Lee hoger dan verwacht

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee, in Nederland eigenaar van Douwe Egberts, heeft in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar een winst geboekt van 117 miljoen dollar, tegen 8 miljoen dollar in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar.

Dit maakte het bedrijf vandaag bekend. Exclusief eenmalige posten boekte het bedrijf een winst per aandeel van 17 dollarcent. Analisten hadden gerekend op een winst van 13 cent per aandeel. De omzet uit doorlopende activiteiten kwam uit op 3,2 miljard dollar, een stijging van 7,7 procent.

Sara Lee wist de winst en omzet op te schroeven door de prijzen te verhogen. Het concern deed dat om de hogere kosten van onder meer koffie en graan op te vangen. Analisten zijn er niet zeker van hoe lang Sara Lee deze strategie kan volhouden. Zij wijzen erop dat het concern in volume minder is gaan afzetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.