Home

Achtergrond 247 x bekeken 3 reacties

Steeds meer koelkasten in het bos

Het illegaal dumpen van afval in natuurgebieden neemt de laatste jaren snel toe.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jean Vaassen

  Al wandelend en fietsend hier in Limburg kom ik geheid gedumpte troep tegen zoals in het artikel staat. Soms wordt het snel opgeruimd, soms blijft het meer dan een jaar !!! liggen. In de omgeving van Sittard rijdt speciaal elke dag een vrachtautootje rond om de troep op te ruimen. Als je het speciale tel nr van de provincie belt (0433617070) dan kun je aangeven wat waar ligt. Of het wordt opgeruimd is echter afhankelijk of het op gemeentegrond of provinciaal gebied ligt ... Ik heb één keer een opsporingsbeambte bezig gezien met onderzoek. Vroeger kon je je afvan gewoon aan de straat kwijt. Werd betaald via de gemeentelijke belastingen. Nu is alles geïndividualiseerd en geprivatiseerd. De sluikstorter neemt nu bewust de persoonlijk en economisch beste (aso)keuze: lekker goedkoop en snel je troep kwijt. Ooit komt het wel weer goed, als al dat versnipperd gedoe voorbij is en je gewoon weer even kunt bellen naar de gemeentelijke reinigingsdienst

 • no-profile-image

  Jacob Visser M Sc

  Er is een eenvoudige maatregel die het probleem verkleint:
  afvaldumpers nemen de koelkast niet achter op de fiets mee naar het bos.
  Terreinbeheerders kunnen hun gebieden afsluiten voor auto's. Dat is ook goed voor de natuur en voor wandelaars + fietsers

 • no-profile-image

  s.j.gerbers

  Zou het aanbrengen van verborgen meetbare chips in grotere of milieuverontreinigende objecten met nummerregistratiemogelijkheid een optie zijn? Bij het vinden van de objecten kan dan via de oorspronkelijke eigenaar de eindverbruiker achterhaald worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.