Home

Achtergrond 290 x bekeken

'Minilening' via sms'je

Het Finse bedrijf Ferratum gaat in Nederland kleine leningen verstrekken aan particulieren via het internet of via een sms'je.

Ferratum is met het concept al actief in Scandinavië, Oost-Europa en de Baltische Staten.

Bij Ferratum kunnen klanten met een aanvraag op het internet of via het sturen van een sms'je maximaal 300 euro lenen. "Nieuwe klanten kunnen binnen 24 uur de lening ontvangen, terwijl bestaande klanten zelfs binnen tien minuten de uitbetaling mogen verwachten'', aldus Ferratum in een persbericht.

Ferratum verdient zijn geld door 'behandelingskosten' in rekening te brengen. Zo betaalt een klant die 100 euro leent 25 euro. Ferratum leent bestaande klanten alleen geld uit als zij een eerdere lening hebben afgelost. Klanten moeten minimaal 21 jaar oud zijn en "een goed betalingsverleden hebben'', aldus het bedrijf.

Volgens Ferratum staat het concept van de kleine leningen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië bekend als 'payday loan'. "Daar is het minikrediet populiar als alternatief voor uitgaven met de creditcard of het lenen van geld bij familie of vrienden'', aldus directeur Jorma Jokela. Ferratum zegt niet te weten of het in Nederland in een behoefte zal voorzien. Op de markten waarop het al actief is, heeft de onderneming naar eigen zeggen honderduizenden klanten. Bij Ferratum werken vijftig mensen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.