Home

Achtergrond 229 x bekeken 3 reacties

Melkprijs 78 cent hoger dan in 2006

De melkprijs die de Nederlandse zuivelondernemingen in de eerste zeven maanden van dit jaar hebben uitgekeerd aan hun veehouders, ligt gemiddeld 78 cent per 100 kilo hoger dan vorig jaar.

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Berend Oevermans

  Zal mij niks verbazen dat op korte termijn bij de twee grote cooperaties FF en Campina de voorschotprijzen verder zullen stijgen, omdat anders in Nederland het zelfde gebeurd als in Duitsland. Grote leveranciersverenigingen worden opgericht en grote groepen melkveehouders zeggen de cooperatie vaarwel. Wordt lid van de DDB en voorkom dat dit gebeurd en zet gezamelijk druk op de ketel, want er zit op basis van de zuivelnoteringen een veel hogere melkprijs in.
  Graanprijzen verdubbelen, wat we normaal vinden. Dit is in de zuivel tot nu toe ondenkbaar, maar de noteringen van poeder en boter zijn wel verdubbelt.
  Hoog tijd dat de marketingafdelingen van FF en Campina anders gaan werken.
  Ledenraadsleden wordt wakker en wees alert. Hun functioneren hebben we om zogenaamd strategische belangen totaal geen inzicht in.

 • no-profile-image

  Herman

  Naar aanleiding van Uw bericht willen wij erop attenderen dat de prijsverhoging van de melkveehouders die hun melk leveren aan Bel Leerdammer niet opgaat
  Wij hebben dezelfde voorschot prijs van 1jan t/m 31 juli 2007 gelijk aan 2006.
  Vele Bel Leerdammer leveranciers zijn momenteel erg ontevreden en kijken uit naar andere kopers.Bij een houding van Bel Leerdammer dat U ten allen tijde kunt vertrekken, betreuren wij de houding van Bel dat er nu een opzegtermijn is van 6 maanden.
  Wij vinden dat wanneer je krasse uitspraken doet, je ook een flinke jongen moet blijven!

 • no-profile-image

  jj.jj

  Berekende rente, voerprijs stijging, algehele kosten stijging; het is leuk dat de melkprijs omhoog gaat, maar zet er dan ook bij dat het werkelijke inkomen van de boer weer verder is gedaald

Of registreer je om te kunnen reageren.