Home

Achtergrond 172 x bekeken

Hoge voerkosten drukken koersen in vlees

De koersen van de Amerikaanse vleesconcerns stonden deze week onder druk onder invloed van de hoge voerprijzen voor pluimvee.

De aandacht voor de voerkosten werd gewekt door tegenvallende kwartaalcijfers van het Amerikaanse pluimveeconcern Sanderson Farms.
Sanderson Farms verklaarde in een toelichting op de kwartaalcijfers dat de tegenvallende resultaten het gevolg waren van stijgende voerkosten. Bovendien verwacht het concern dat de voerprijzen ook in het komende boekjaar hoog blijven.

Pluimveevleesconcern Tyson Foods zag mede daarom zijn beurswaarde deze week dalen met 3,7 procent. Varkensvleesproducent Smithfield Foods verloor bijna 3 procent van zijn waarde.

Een week geleden resulteerden sterke kwartaalcijfers van Smithfield Foods nog in een forse koerswinst. Bovendien maakte het concern nog bekend dat het een contract heeft gesloten over de export van varkensvlees naar China. Verwacht wordt dat het varkensvleesconcern nog meer orders kan sluiten met China. Al met al steeg de koers vorige week nog met bijna 17 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.