Home

Achtergrond 190 x bekeken 3 reacties

CIDC: instellen 20-kilometerzone had niet gehoeven

Het instellen van een landelijke 20-kilometerzone was volgens de onderzoeksinstelling CIDC niet direct nodig.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ikke

  het is toch wel altijd toevallig als er boven de rivieren iets uit breekt het altijd anders moet. De varkenspest dat was onze schuld. JA de boeren in het zuiden. De mkz 2001 daar kon niemand iets aan doen. Het blauwtong verhaal ligt dus ook aan het zuiden en die knutten kunnen niet naar groningen vliegen terwijl ze normaal ook niet in nederland voorkomen maar ook uit het zuiden komen. Ik vindt het niet normaal dat mensen boven de rivieren mensen onder de rivieren de schuld in de schoenen schuiven.

 • no-profile-image

  josé

  wij wonen in brabant en hebben ook nog steeds geen bluetongue maar bij ons is ook 20 km gebied.
  nu eindelijk in heel nederland hetzelfde.

 • no-profile-image

  Diny Boom

  Wij zijn blij dat het 20km. nu landelijk is, omdat wij voor onze vaarzen een vaste veehouder hebben die ze afneemt. Aangezien deze het laatste halfjaar steeds buiten het risicogebied bleef, moesten wij dus bij elke verkoop testen. Dit hebben wij dus medere malen gedaan. Alleen vinden wij het grote onzin , daar de ziekte niet overdraagbaar is. De instanties verdienen er alleen maar aan. Maar regels zijn regels, dus je hebt je er aan te houden.
  Alleen de manier hoe het CIDC werkt, brengt je als veehouder de nodige stress-situaties. Nu vertel ik mijn verhaal zo als het is verlopen.Wij hadden 4 vaarzen verkocht , 1 augustus netjes bloed laten tappen, dus in de veronderstelling dat we ze een dag of wat later konden vervoeren. Wij bellen op 3 aug.- 6-7 augustus, maar geen uitslag , de uitslag kwam op dezelfde dag als het vervoersverbod voor de MKZ werd ingesteld, dus konden we niet vervoeren. Afgewacht totdat alles weer vrij was, toen op maandag 13 aug. opnieuw bloed laten tappen, hopend dat ze nu sneller zouden werken. Weer bellen voor de uitslag naar dierenarts ,was weer geen bericht, toen eindelijk donderdag kregen we gehoor bij het CIDC. Tot overmaat van ramp hadden ze 2 monsters op hercontrole ingezet, van de andere twee vaarzen wilden ze toen ook geen bericht afgeven . Dus maar weer afwachten, op vrijdag nog geen uitslag. Wat Nu? De tests zijn maar 7 dagen geldig na inzending, dus dat betekende bij bericht op maandag dat de tijd weer verstreken was. Weer telefoneren met CIDC, LNV, ze wilden ons niet verder helpen, toen heeft de dierenarts gebeld met de AID, deze gaf ons permissie, mits de uitslag goed was, dat we dan maandag nog mochten vervoeren. Maandag weer bellen, eindelijk "s middags om Half 4 , groen licht. Dus toen kon het gebeuren, twee keer 100 km rijden, op die avond. Gelukkig waren ze op de plaats van bestemming. Op dinsdag morgen hoorde ik het journaal en wat hoorde ik? Bluetong in Gramsbergen, als we rustig hadden afgewacht was alle stress en ergenis niet nodig geweest. Vanaf nu kunnen we gelukkig om alle instanties heen.
  Diny Boom

Of registreer je om te kunnen reageren.