Home

Achtergrond 324 x bekeken

Brand bij Aviko/Rixona richt grote schade aan

De fabriek van aardappelverwerker Aviko/Rixona in het Noord-Groningse Warffum liep grote schade op door de brand die er in de nacht van dinsdag op woensdag heeft gewoed.

De brandweer van Eemsmond schaalde op tot grote brand, waarna de korpsen van Middelstum, Baflo, Groningen, Delfzijl en Haren kwamen helpen.

De productie-installatie had op diverse plekken vlam gevat en moest deels worden gedemonteerd. Na grondige controle werd uiteindelijk rond acht uur vanochtend het sein brand meester gegeven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De schade voor het bedrijf is groot.

De regiopolitie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Plant manager Jan Zijlstra gaat ervan uit dat de fabriek met een week weer draait. In de tussentijd vangt de vestiging in Venray de verloren capaciteit op.

Of registreer je om te kunnen reageren.