Home

Achtergrond 227 x bekeken 3 reacties

Wijnbouwers vrezen problemen door suikerverbod

Nederlandse wijnbouwers vrezen grote problemen door een voorstel van de Europese Commissie. Volgens het plan mogen de wijnmakers geen suiker meer toevoegen aan hun product.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  Ja dit is goed er is al veel te veel wijn en hier in Nederland maken we goede wijn maar om deze goed te maken moet er suiker worden toegevoegd voor een goede verzuring en dus kunnen we het wijn maken beter overlaten aan landen waar de zon meer schijnt daar hoeft men geen suiker toe tevoegen.
  En wijn is een genotmiddel en dit hoeven we niet in Nederland te promoten.

 • no-profile-image

  Piet-Hein Steinmetz

  Oud EEG landbouwcommissaris Mansholt, had hij in een ding groot gelijk. Produceer daar waar er de beste omstandigheden zijn. Aan derde rangs "kunstmatige" ontwikkelde wijn is geen behoefte. Wij hebben een uitstekend klimaat voor de veehouderij. Meer qoutum en minder wijnsuiker en subsidies daarvoor is het devies!

 • no-profile-image

  wil braakman

  Internationaal ben ik behoorlijk op de hoogte van de landbouw, waaronder de wijnbouwteelt. Ik ben tegen gemanipuleer van planten en het mixen van allersoort voedsel Maar om pure suiker bij een natuurlijk proces van gisting toe te voegen; daar zie ik geen bezwaren in. Als als uitgangspunt maar voor het natuurlijke wordt gekozen.

Of registreer je om te kunnen reageren.