Home

Achtergrond 236 x bekeken 4 reacties

Uitbreiding veestapel onbegrijpelijk

In Noord-Brabant en Limburg mag de pluimvee- en varkensstapel de komende tien jaar worden uitgebreid. Theo Janssen, in het verleden werkzaam voor het Staatbosheer, is verbaasd daarover.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pastoorke

  Dat dit in het van god verlaten criminele brabant mag, is nog te volgen. Dat oes limbujg meegaat in het kwaad is
  voor eeuwig te betreure.
  Dit mag in oes limbujg nit gebeure!!!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Hartelijk dank geächte heer Janssen.
  Eindelijk eens een goed geärgumenteerde verklaring.
  Hopelijk doen ze er wat mee in oes Limbujg.

 • no-profile-image

  Dorien

  Meneer Janssen vergeet er ook bij te vertellen dat nadat de lucht is gezuiverd en er neutraal moet worden gebouwd. Dat de mest van het totale bedrijf verwerkt moet worden en niet in de Nederlandse landbouw terecht mag komen. Dus de akkerbouwers in de peel zullen zeker niet meer maar minder mest aangeboden krijgen. Als de boer dit om een of andere reden toch niet kan realiseren dan moeten er voor de uitbreiding niet de helft maar de volledige aantal rechten worden aangekocht.

 • no-profile-image

  JAN

  Ja, onbegrijpelijk van Theo Janssen, dat hij dit niet begrijpt. Maar hij is als zovelen, maar wat roepen, en vooral zich niet zich een beetje verdiepen in de materie.
  Als hij dat gedaan had..., maar waarschijnlijk weet hij WEL hoe het zit, dan weet hij ook drommels goed dat er geen kg ammoniak meer vrij komt door de uitbreiding. Want uitbreiden kan alleen ammoniakneutraal, door onder andere toepassing van luchtwassers. Een groot bijkomend voordeel is hoe meer nieuwe stallen des te minder stank en stof, want ook deze luchtwassers verminderen ook drastisch de uitstoot van stank en stof!! Leve de technische vooruitgang!!
  Zeker Janssen zou dit moeten toejuichen ipv paniek te zaaien, en mensen proberen op het verkeerde been te zetten.
  Verder weet de "chemicus" Janssen ook dat ammoniak de uitlaatgassen van het verkeer neutraliseert. Daarom ook o.a. mag men in Duitsland de mest niet onderwerken (injecteren)!!

Of registreer je om te kunnen reageren.