Home

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Rabobank: Greenports aansluiten op lange termijn

De Rabobank vindt dat meer langetermijnvisie nodig is binnen de Greenports-plannen.

De bank zet vraagtekens bij het voornemen verspreid glas al te rigoureus aan te pakken. ”Veel losse bedrijven kunnen in de toekomst een rol spelen bij het verwarmen van dorpen. Kijk goed naar wat later mogelijk nodig is”, zegt afdelingsdirecteur akker- en tuinbouw Dick Oosthoek.

De bank stelt ook voor om in de plannen een bestemmingsplan voor activiteiten onder de grond mee te nemen, om zo voorbereid te zijn op vraagstukken als aardwarmteboring en warmteopslag.

Dat die visie niet belandt in een stroperig traject is volgens Oosthoek te danken aan Greenports-voorzitter Sjaak van der Tak. ”Greenpoorts is een rijdende trein en hij weet op een geweldige manier de vaart en de richting erin te houden.”

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Canjels

    Dick Oosthoek heeft een goed punt. Er zijn op zich vele economische en ecologische redenen om verspreid glas te saneren/concentreren, uiteraard in lijn met de afchrijvings- en investeringsplanning van de bedrijven. Maar het ene verspreid glas is het andere niet. En de rol van bedrijven bij energie en waterbeheer wordt steeds belangrijker. Daarom is een integrale benadering is nodig, met een goede checklist.

Of registreer je om te kunnen reageren.