Home

Achtergrond 228 x bekeken

Nieuwe EU-richtlijn welzijn vleeskuikens voor 2010

De Raad van de Europese Unie heeft op 12 juli 2007 de minumumvoorschriften gepubliceerd voor het welzijn van vleeskuikens. De bepalingen behelzen de huisvesting, voedering, regulering temperatuur en vochtigheid, bezettingsgraad, vakbekwaamheid van verzorgers en eigenaren, etikettering van het vlees en de handhaving van de richtlijnen door de lidstaten.

De richtlijn geldt niet voor bedrijven met minder dan 500 vleeskuikens, bedrijven met enkel vermeerderingsdieren, broederijen, ondernemingen met een bijzonder slachtpluimveehouderijsysteem (scharrel- en boerenscharrelvleeskuikens) en voor biologische vleeskuikenbedrijven. De richtlijn heet voluit Richtlijn 2007/43/EG van de Raad van 28 juni 2007 tot vaststelling van minimumvoorschriften voor de bescherming van vleeskuikens. De lidstaten zijn vrij om strengere maatregelen te nemen op het door deze richtlijn bestreken gebied. Uiterlijk 30 juni 2010 moeten alle lidstaten voldoen aan de richtlijn.

Lees ook Welzijnsrapport van Europese Commissie
Meer informatie De volledige richtlijn tot vaststelling van minimumvoorschriften voor de bescherming van vleeskuikens

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.